Golf

Door aanleg (talent), goede motoriek, training en goed materiaal kan iedereen leren golfen. Door de juiste vaardigheden en basiskennis kan iedere golfer leuk meedoen. Doelgerichte lessen, oefenen, op de hoogte zijn van fouten en die op de driving range en in de baan kunnen corrigeren. Altijd streven naar perfectie, dat maakt een golfer beter. Maar waarom doet een ander het beter of waarom lukt het bij jou niet om je handicap significant te verlagen?

Doel

Het beter laten presteren van de golfer.

Mogelijke aandachtspunten waar per speler aan gewerkt kan worden zijn het verbeteren van bijvoorbeeld je:

– swing door een goede basis houding, de juiste golfgrip, een goede bal positie, stand van je clubhoofd
– put stroke en hierdoor beter resultaat te krijgen in het scoren op de green. Verbeterpunten zijn onder andere het inschatten van de lengte, het bepalen van de richting en je (bal)zekerheid.
– chip slag, waardoor je meer zekerheid krijgt als je een green mist met een lange slag. Dit om preciezer te worden en te leren scoren onder druk. De verbeterpunten zijn onder andere techniek van de slag, stokkeuze in verschillende situaties, richten en oplijnen, balvlucht leren controleren en landingsgebied kiezen.
– bunkerslag, zodat je makkelijker uit het zand kan komen in één keer. Aandachtsgebieden zijn onder andere techniek van de bunkerslag, inschatten van verschillende liggingen en de (bal)zekerheid.

Aanpak

Om een zo optimaal mogelijk effectief resultaat te behalen is het wenselijk dat wij per speler een logboek aanleggen, waarin chronologisch de gestelde doelen en resultaten worden vastgelegd. Ter bepaling van de juiste doelen zal de input van de speler worden gebruikt, eventueel ondersteund door inzicht van de trainer(s). Voor het bepalen van de juiste aandachts- en ontwikkelingspunten kan tevens gebruik worden gemaakt van een checklist en wordt vooraf getest of dit de juiste focuspunten zijn.

Resultaat

Bij zowel recreatieve golfers, prestatiegerichte golfers als professionals worden mooie resultaten bereikt waardoor uiteindelijk de golfhandicap significant wordt verlaagd, topwedstrijden worden gewonnen en de speler nog meer plezier beleeft in het golfspel.

 

Reacties zijn gesloten.